Димитър Бербатов подкрепи дарителска кампания за изграждане на пилон „Рожен“

Димитър Бербатов подкрепи дарителската кампания за изграждане на новия паметник на Обединението – Пилон „Рожен“, съобщиха от фондация „Наследство в бъдещето“.

„С гордост се включвам в инициативата, която има за цел българското знаме да се вее нависоко, а през годините заедно да продължим да съхраняваме символите на национална идентичност“, каза футболистът в емоционално видео обръщение в социалните мрежи.

В своето послание за подкрепа на каузата Бербатов споделя за най-емоционалния и върховен момент в кариерата си – денят, в който е излязъл на легендарния стадион „Олд Трафорд“ за първия си мач с Манчестър Юнайтед. Именно тогава той почувствал, че е достигнал върха в кариерата си, виждайки българското знаме да се вее на покрива на „Театъра на мечтите“ до знамената на държавите, които имали футболисти в английския гранд. Във видеото Бербатов показва това знаме, подписано от съотборниците му, което взел със себе си, при завръщането си у нас.

„Особена гордост да видиш българското знаме по всяко кътче на света, на най-високото място, заради постижения на изключителни българи, независимо от тяхната сфера. Поводи за гордост може да намираме всеки ден, ако всеки от нас се стреми да отнесе нашето знаме до най-високия връх в своята област. Трябва да откриваме мотивация лично в себе си и във всички нас, като общност, за да се говори с уважение за България. За това нека чуваме и отправяме правилните послания и да даваме пример на бъдещите поколения Независимо от времето българското знаме винаги ще бъде вдъхновение“, категоричен е Бербатов.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *