Джил Байдън превръща американска традиция в образователно преживяване

0

П ървата дама на САЩ Джил Байдън превръща предстоящото традиционно търкаляне на великденски яйца в Белия дом в образователно и забавно преживяване за хилядите деца, които ще се включат в него, предаде Асошийтед прес. 

Желанието на съпругата на президента Джо Байдън е проявата да бъде нещо повече от „склоняване“ на твърдо сварените яйца да пресекат моравата до финалната линия. 

Джил Байдън ще представлява Вашингтон на коронацията на крал Чарлз III

С 30-годишен опит като учител зад гърба, първата дама отново превръща годишната традиция в образователно преживяване. Различни пунктове на Южната морава и в парка Елипсата ще помогнат на децата да се научат на земеделие, здравословно хранене, физически упражнения и други неща, съобщиха от Белия дом. 

Подкрепяйки темата „EGGucation“ (от английските думи за яйце и образование) на Джил Байдън, НАСА изпрати сувенирно дървено великденско яйце от Белия дом на астронавтите на Международната космическа станция (МКС), за да помогнат на учениците да разберат повече за гравитацията.

Около 30 000 души, повечето от които деца, се очаква да участват в празненствата в понеделник, предаде БТА.

Джил Байдън с лично послание към народа за Св.Валентин

Традиционното търкаляне на яйца ще бъде второто, на което Джо и Джил Байдън ще бъдат домакини. През 2021 г. – първата година на Байдън на президентския пост, събитието не беше организирано заради пандемията от COVID-19. 

Търкалянето на великденски яйца в Белия дом датира от 1878 г. Сред гостите на тазгодишната проява ще бъде актрисата и певица Хали Бейли, която зрителите ще видят като Ариел в предстоящата игрална версия на анимацията „Малката русалка“ на „Дисни“. 

По темата

Източник: vesti.bg