Десетки убити при нов израелски удар по бежанския лагер "Джабалия"

Министерството на здравеопазването на ивицата Газа, контролирана от „Хамас“, обяви, че при нова бомбардировка от страна на израелската армия в бежанския лагер „Джабалия“, който вече стана обект на смъртоносен удар вчера, днес са били убити десетки хора, предаде Франс прес.

Министерството съобщи за „десетки жертви и ранени при бомбардировка“ от страна на израелската армия. Тази информация не е потвърдена по независим път. Точен брой на загиналите засега не е оповестен, но на кадри, разпространени от телевизия АФП, се виждат огромни разрушения.

Гражданска защита в палестинския анклав, управляван от „Хамас“, заяви, че при тази нова бомбардировка са били „убити цели семейства“ в лагера, който е най-големият в ивицата Газа и подслонява 116 000 души.

„Израелският окупатор за пореден път предизвика трагична кървава баня“, се казва в изявление на палестинското ислямистко движение.

Израелската армия засега не е коментирала случая. Тя потвърди вчера, че е нанесла удар по лагера, като заяви, че целта е била командирът на „Хамас“ Ибрахим Биари, който беше представен като един от отговорните за кървавата атака, извършена от палестинското ислямистко движение срещу Израел на 7 октомври.

Източник: bntnews.bg