Денят на София беше отбелязан с водосвет и богата културна програма

Почитаме Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. Днес празник има и столицата ни. През целия ден имаше богата културна програма.

Град, който след повече от 7000 години история, все още има с какво да изненада не само хората, които го посещават за първи път, но и онези, които от години живеят в него.

– София има нужда от това да имаме повече дръзновение.

– На този светъл празник освен вяра, надежда и любов да ни окриля, да ни дава повод да се усмихваме, да имаме дръзновение да продължим напред и разбира се много много здраве за всички нас.

„Честит празник, София! Честит празник, софиянци! Честит празник на мъдростта, на съзиданието, с вяра, надежда и любов! Да обичаме града си, тук раждаме, отглеждаме нашите деца, нека мислим за тях. Да се грижим за града си и да го обичаме през сърцето си“, заяви Йорданка Фандъкова, кмет на София.

На тържествена сесия на Общинския съвет бяха връчени отличията „Почетен гражданин на София“ и „Почетен знак на Столичната община“. Бяха раздадени и наградите в сферата на културата. По традиция пред храма „Света София“, дал името на града, беше отслужен тържествен водосвет.

БНТ: Кое ти хареса най-много?

Борис: Войниците.

Александър: „Просто е важно още от малък да се възпитава на ценностите на България и културата на България заедно с всичките ни традиции.“

Кристина: „И да бъде горд със страната си най-вече.“

За някои София е любов. За други е хаос. Но каквито и чувства да предизвиква у нас, важното е, че не ни оставя равнодушни.

снимки: БТА

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *