Денков: България е осъдена над 10 пъти за това

3

„Тази реформа е необходима, това беше обяснено толкова ясно, че не знам защо продължаваме отново да коментира това, че съдът трябва да бъде независим, че прокуратурата трябва да носи отчетност, че трябва да има механизми, които да контролират главния прокурор“.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков относно промените в Конституцията, за които президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд.

„Емоциите, които някой се опитва да вкара последните седмици, нямат нищо общо със същината. Да припомня също така, че текстовете, които бяха приети, са консултирани с Венецианската комисия, до голяма степен са препоръчани от Венецианската комисия като варианти“, поясни Денков.

Денков: Президентът Радев е заинтересовано лице

Премиерът подчерта, че България е осъдена над 10 пъти за това, че няма контрол върху главния прокурор.

„Ако болката е по отношение на промените за служебното правителство, защото това също се появява като тема, там това, което адресират тези промени е, че България като парламентарна република не трябва да оставя еднолична власт, която в дълги периоди от време да няма парламентарен контрол“, обясни Денков и добави, че не вижда кой би могъл да възрази срещу този принцип.

„Областният управител е подготвил обжалване на това решение на съда“, посочи премиерът, след като Административният съд в София определи като незаконно демонтирането на Паметника на Съветската армия.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

-->

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *