Двукратен олимпийски шампион ще води националния ни отбор по водна топка за момчета до 16 години

Двукратеният олимпийски шампион Жарко Петрович е новия селекционер на националния отбор по водна топка на България за момчета до 16 години. Разширеният състав на тима вече е на първия си лагер в Благоевград, воден от именития сръбски специалист.

Петрович е носител на два златни олимпийски медала от игрите в Рио 2016 и Токио 2020 като помощник – треньор на Деян Савич. В момента Петрович е на същата длъжност и в щаба на Урош Стеванович – настоящият наставник на мъжкия национален отбор на Сърбия.

Именно със санкцията и разрешението на Стеванович новият национален селекционер на българския представителен отбор за 13-14 годишни ватерполисти е подписал договора си с БФ Водна топка. Ангажиментът на известния сръбски треньор с родната федерация засега е за две години.

В момента на 50-метровия басейн в Благоевград е първият лагер под ръководството на Петрович. Събрани са 40 млади ватерполисти. Планира се догодина сърбинът да събере и селектира и националния отбор за момчета, родени 2010 г.

Жарко Петрович работи с Деян Савич в периода 2014-2021 като е част от всички успехи на сръбската мъжка водна топка през това време. Преди това две години е помощник – треньор в националния отбор на Сърбия за юноши.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg