Дара Малинова остана на крачка от подиума във финала на обръч при девойките на европейското първенство по художествена гимнастика

Магдалена Вълкова спечели бронзов медал на финала на топка при девойките и донесе първо отличие за България на европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща.

Националката представи много добре красивата си композиция и получи оценка от 31.150 точки (14.9 трудност, 8.200 изпълнение, 8.100 артистичност, 0.050 наказание).

Шампионка на топка стана представителката на Израел Мейтал Мааян Сумкин с 33.550, а втора е италианката Анна Пиерджентили с 31.250 точки.

Дара Малинова завърши на четвърто място на финала на обръч при девойките.

Българката изигра отлично съчетанието си и получи оценка от 31.300 точки, от които 15.1 за трудност, 8.200 за изпълнение и 8.000 за артистичност. От българския щаб подадоха контестация за трудност с тяло, която беше отхвърлена и Малинова остана на крачка от почетната стълбичка.

Шампионката стана румънката Амалия Лика с 32.850 точки, за която това е втора титла след отборната вчера. Алона Тал Франко от Израел взе сребърното отличие с 32.750, а трета се нареди полякинята Оливия Маслов с 32.250 точки.

По-късно тази вечер е финалът на лента с участието на Дара Малинова.

БНТ 3 излъчва състезанието НА ЖИВО от четвъртък до неделя!

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg