Гърция препоръча носенето на маски на закрито

24

Г ръцката Национална комисия по инфекциозни заболявания препоръча носенето на маски в затворени пространства, болници и градския транспорт заради нарастването на случаите на COVID и грип през последните седмици в страната, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ.

Това решение беше взето днес след заседание на Комисията.

Учените в Гърция изразяват притеснение относно ниската активност, свързана с повторното поставяне на ваксина срещу COVID, тъй като само един от десет души от уязвимите групи я е поставил.

Според гръцкия сайт news24/7 за всяка болница ще има специална комисия, която ще решава дали ще бъде задължителна употребата на маска или ще бъде просто препоръчителна както за пациенти и придружители, така и за работещите там.

Мярката за задължително носене на маска в здравни заведения беше отменена в края на юли тази година, както и задължителният бърз тест от работещите в тези структури, които не са били ваксинирани срещу COVID -19.

Според последни данни на Националната държавна здравна организация диагностицираните седмично случаи на COVID в Гърция са 36 379, като броят на приетите пациенти в здравни заведения през седмицата на 11-17 декември е по-висок от съответния период през 2022 година, посочи сайтът „Инсайдър“. 

По темата

Източник: vesti.bg