Голяма част от бойците на „Вагнер“ ще служат в руската армия

5

П редседателят на Държавната дума Вячеслав Володин е съобщил, че много от бойците на групата „Вагнер“ са се съгласили с предложението на президента на Руската федерация Владимир Путин да продължат да служат в Русия, цитира „Интерфакс“.

Според председателя на Държавната дума Путин, след като е обяснил „истинското състояние на нещата“ на бойците на „Вагнер“, е предложил тези, които искат да се бият на страната на Русия, да продължат службата си с оръжие в ръце.

„Доколкото знам, много от тях се съгласиха с това“, е написал Володин в своя канал в Telegram, предава Фокус.

Бунтът на Пригожин показа нещо много важно

Той е изразил и мнение, че в ситуацията от 24 юни силите за сигурност са се показали в най-добрата си страна.

„Путин излезе от тази трудна ситуация, като укрепи позициите си още повече както в страната, така и в света. Той направи всичко, за да предотврати кръвопролитията и безредиците“, е написал Володин.

Като цяло, според председателя на Държавната дума, 23-24 юни влязоха в историята на Русия като дни на единство и консолидация на обществото около президента Путин.

„Армията и правоохранителните органи показаха най-добрите си качества. На фронта бяха отблъснати нацистките атаки. В тила беше направено всичко, за да се гарантира сигурността на страната в рамките на антитерористичната операция. Трудната ситуация показа колко висок е авторитетът на президента сред гражданското общество и военният персонал е“, заявил Володин.

Също така, „въпреки многопартийната система и възможността да се изразяват различни гледни точки, нямаше нито един пример някой да подкрепи бунта“, е написал Володин.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *