"Говореха за българизация, сега за български диктат"

4

М акедонският премиер Димитър Ковачевски призова за „национален и обществен консенсус за да се изпълни стратегическата цел на РС Макеодния – членство в ЕС“.

По отношение на промените в Конституцията, които са част от Преговорната рамка и условие за провеждането на втората междуправителствена конференция, което означава и започване на преговори за членство, Ковачевски смята, че „депутатите в момента имат много -важна работа от това да водят предизборна кампания и да правят сметки за министерски и директорски кресла“.

Денков за РС Македония: Агресията е напълно неприемлива

Според Ковачевски „опозицията трябва да реши дали подкрепя евроинтеграцията, истински и по-същество, или пък подкрепя изолацията на страната“.

„В началото говореха за българизация. След като стана ясно, че няма подобно нещо, сега говорят за български диктат. Промените в конституцията не са диктат от никого. Не са и предложения на една страна. Те са част от Преговорната рамка за РС Македония за членство в ЕС. Нищо повече и нищо по-малко“, каза още той.

Македонският премиер смята, че не може да се очакват нови искания от страна на София. „Исканията ще бъдат за реформи…. ще трябва да взимаме сериозни и трудни решения, които ще гарантират по-добър живот на гражданите“, каза още той.

Източник: vesti.bg