Главният прокурор на МНС разкри как е замесен Путин

32

Г лавният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан казва, че има разумни основания да се смята, че руският президент Владимир Путин и комисарят по правата на детето в Русия Лвова-Белова носят наказателна отговорност за принудителното депортиране на украински деца.

По времето, когато украинските деца са били изведени от страната си, те са били защитени от Четвъртата Женевска конвенция, предава Си Ен Ен.

Москва отхвърли заповедта за арест Путин, Киев: Това е само началото

„Твърдим, че много от тези деца оттогава са били дадени за осиновяване в Руската федерация”, поясни Хан, добавяйки, че промяната на закона в Русия чрез президентски укази, издадени от Путин, е улеснила децата да бъдат осиновени от Руски семейства: „Тези действия, наред с други, демонстрират намерение тези деца да бъдат премахнати за постоянно от собствената им страна”.

Майка му е убита, момичето е отведено и карано да благодари на руснаците

„Не можем да позволим децата да бъдат третирани така, сякаш са плячка от войната” подчерта Хан и поясни, че Украйна е „местопрестъпление, което обхваща сложен и широк спектър от предполагаеми международни нарушения”.

Международният наказателен съд издаде заповед за ареста на Путин

Източник: vesti.bg