„Гинекологът ми получи инфаркт“: Как бременната Чита Ривера танцува в спектакъл

0

Ч ита Ривера продължила да играе в „Уестсайдска история“ по време на бременността си – за голямо притеснение на своя лекар. 

Легендата на Бродуей почина във вторник, 30 януари, на 91-годишна възраст, съобщи дъщеря ѝ Лиза Морденте в изявление. 

Докато промотираше мемоарите си миналата година, Ривера си спомни в предаването Sunday Morning на CBS как гинекологът ѝ е реагирал, когато я е видял да танцува на сцената, докато е бременна в шестия месец. 

„Да, гинекологът ми получи инфаркт, когато най-накрая видя шоуто, но аз поддържах форма“, казва тя със смях.  

Ривера, която през 1957 г. изигра ролята на Анита в класиката на Бродуей „Уестсайдска история“, роди момиченце от бившия ѝ съпруг Тони Морденте, колега танцьор. 

На въпроса дали времето, прекарано като танцьорка, ѝ е помогнало да преживее славата, Ривера отговаря в предаването Sunday Mornings по CBS миналата година: „Вярвам, че това, че съм била танцьорка, ми е дало способността да се боря, да издържам и да се справям с всичко“.

По време на революционната си кариера Ривера получава 10 номинации за наградата „Тони“, а две от тях печели. През 2018 г. е удостоена и с отличие за цялостно творчество. Запомнена е и с емблематичните мюзикъли „Чао, чао Бърди“ и “Чикаго”.  

Дъщерята на Ривера – Лиза, заяви, че изпълнителката е починала спокойно в Ню Йорк след кратко боледуване. Ривера е надживяла и братята и сестрите си Хулио, Армандо и Лола дел Риверо и по-голямата ѝ сестра Кармен. 

В интервю за The Guardian през май Ривера заяви, че детството и семейството ѝ са оформили бъдещето ѝ: „Научаваш се как да се защитаваш, когато си един от петима. Искаш да оцелееш. Няма нищо по-хубаво от добрия смях.“ 

Баща ѝ умира, когато тя е на 7 г. По-късно майка ѝ я изпраща в балетно училище, след като Ривера пада, докато скача от мебел на мебел вкъщи. Преди да открие страстта си към танците, Ривера смятала, че един ден ще стане монахиня. 

„Бях възпитана в католическо семейство. Съвсем спокойно очаквах с нетърпение да стана монахиня. Повечето млади момичета имат това чувство. Но след това паднах през масичката за кафе, а майка ми ме записа в балетното училище“, казва тя пред The Guardian. 

Звездата на Бродуей Чита Ривера почина на 91 години

В интервю за списание AARP през 2023 г. Ривера казва, че се гордее най-много с танцовите си умения, въпреки че е и изявена певица и актриса. 

„Все още предпочитам да ме наричат танцьорка. По време на репетициите всеки ден от 10 до 6 часа даваш сърцето и душата си в танца“, каза тогава тя.

„Танцьорите са много открити хора. Това, което виждате, е това, което сме. Казва ни се какво да правим и ние го правим. Така беше и с пеенето, и с актьорството“, казва тя.  

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *