Гешев: Случаят със загиналите мигранти е резултат от войната между институциите

16

Т ова, което видяхме вчера – тези 18 загинали млади хора и много други пострадали, са резултат от дезинтеграцията на институциите, от войната между институциите, обяви на пресконференция в сградата на Националната следствена служба главният прокурор Иван Гешев, предаде БТА.

Вчера беше един лош ден за България и за нас като българи.

Отново влязохме в черната статистика на Европа. Един случай от рода на малък брой подобни, с който влязохме в световните новини, посочи още Гешев.

Както знаете, закриха най-сериозния инструмент за борба с организираната престъпност

– специализираната прокуратура, припомни Гешев и коментира, че резултатите са видими. По думите му те се виждат от статистика, която изготвя прокуратурата на деветмесечна база – това е 50 % спад на делата за организирана престъпност. 

Всичко това, което виждаме, което видяхте във вчерашния ден,

организираните групи за трафик на хора, за телефонни измами и какво ли още не, са резултат от всичко това, коментира главният прокурор. 

Гешев изрази надежда, че институциите съвместно ще опитат да защитят сигурността на българските граждани.

По думите му прокуратурата прави точно това – само и единствено се опитва да защити българските граждани от престъпността.

Припомняме, че осемнадесет мигранти, починали от задушаване, бяха открити в изоставен камион в софийското село Локорско вчера. Други 34 млади мъже от афганистански произход бяха настанени в столични болници, повечето от тях са без опасност за живота, но има и няколко в по-тежко състояние. Те са открити близо до камиона, дехидратирани, мокри и премръзнали. 

По темата

Източник: vesti.bg