Гешев отговори на Демерджиев: Може да стане сериал

2

З адочната размяна на реплики между МВР и прокуратурата продължава. В ябълка на раздора се превърна пресконференцията в четвъртък, на която бяха показани писма и аудиозаписи от флашки.

Според държавното обвинение в тях се обсъжда как срещу заплащане могат да бъдат сменени полицейски началници и дори да бъде свален главният прокурор.

Демерджиев: Не мога да си представя главния прокурор в ролята на жертва

В ексклузивно интервю за NOVA министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че ако има завладяна държава, МВР не е част от нея и заговори за филм.

Часове по-късно главният прокурор Иван Гешев му отговори през интервю за агенция БГНЕС.

„Не съм участник в този филм или сериал. Не знам как да го нарека. Разбрах за операцията на ДАНС и прокуратурата на финала, когато се извършиха действия и беше поискано съдействието на полицията”, обяви в петък пред NOVA вътрешният министър.

„Не може да е филм и да се предлагат 400 хиляди евро за отстраняваното на висшестоящ полицай, а ти си министър на вътрешните работи. Аз не мога да възприема това като филм. Като мога да го уверя, ако използвам неговата стилистика – наистина може да стане сериал. Най-малкото, защото колегите представиха една малка част от записите, най-интересната, но съм сигурен, че има и доста по-интересни части”, отвърна Гешев.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *