ГЕРБ-СДС се среща с ДПС, БСП и ИТН

5

Г ЕРБ-СДС ще води последователно разговори с останалите парламентарни групи, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след като през последните седмици разговаряха с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), предаде БТА.

В 11:00 часа днес е срещата с ДПС, в 13:00 часа – с „БСП за България“, в 15:00 часа – с „Има такъв народ“,

а в петък в 11:00 часа е разговорът с „Възраждане“, съобщи тя на пресконференция вчера в парламента. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС посочи, че лично е поканила всички колеги и те са потвърдили, че ще присъстват. Тя добави, че след експертните разговори следват лидерски разговори. 

„Загубихме достатъчно време, което можеше да бъде посветено, включително и на законодателна дейност,

за да ги обучим как се пише управленска програма и не в екселска таблица. Идва време за сериозни разговори за България“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС за разговорите с ПП-ДБ. 

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев каза,

че разговорите с останалите парламентарни групи ще имат начална точка програмата, с която ГЕРБ са се явявали на последните два избора с всички актуализации и анекси към нея. 

Преди два дни при представянето на проектокабинета кандидатът за премиер на ПП-ДБ Николай Денков беше категоричен,

че по състава на Министерския съвет, който обединението би предложило, ако се стигне до втори мандат, няма да бъдат водени преговори с ГЕРБ-СДС.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че повече темата за участие на ГЕРБ в кабинет на „Продължаваме промяната-Демократична България“ няма да се повдига.

Разбрахме ги, не искат, заради ината им ще отидем на избори без бюджет. Това ще е крайният резултат, предупреди Борисов. Той заговори за вариант „кабинет на личности“ максимум за шест месеца. На разговорите с останалите парламентарно представени сили ще се обсъди възможността личности, представени от другите групи, да влязат в този кабинет. 

От своя страна съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев каза, че всичко, което от ГЕРБ-СДС са поискали от тях,

са го направили. „Видяха проекта на кабинет, имат пълната информация, за да вземат отговорните решения за страната“, добави той. 

От „Възраждане“, ДПС, „БСП за България“ и „Има такъв народ“ заявиха готовност за разговори, ако получат покана.

По темата

Източник: vesti.bg