Георги Георгиев: Правителството, подкрепяно от ГЕРБ и ПП-ДБ, реши два много важни проблема на София

3

П равителството, подкрепяно от ГЕРБ и „Продължаваме Промяната – Демократична България“, реши два много важни проблема на София. Това заяви общинският съветник Георги Георгиев по време на бифинг на групата на ГЕРБ от Столичния общински съвет (СОС).

Георгиев предложи на Терзиев алтернативи за справяне с проблемите на СОС

Георгиев посочи, че на първо място е решен проблемът с недостигащите пари за разплащания на ВИК проектите, както и тези за задълженията за охрана на метрото с 46 милиона лева, защото вече има решение на Министерски съвет. Георгиев коментира, че тезата на кмета на София Васил Терзиев и общинския съветник Борис Бонев, че ако няма техен председател, ще спре работата на София, се оказва неиздържана.

Източник: БТА

Общинският съветник от ГЕРБ посочи, че втората победа е на депутатите на ГЕРБ, както и на тези от „Продължаваме Промяната“, макар и не всичките от тях, които са взели решение за финансиране за готови проекти през последната една година за над 100 мил. лева, каза още Георгиев. 

По думите му това са важни решения, а единственото, което остана нерешено, е лидерският проблем в СОС. С гласовете на депутатите успяхме да получи подкрепа за 14 страници описани проекти, като Георгиев даде пример  с ремонт на улици и големи булеварди, изглаждане на нова инфраструктура. По отношение на ВИК проектите има спечелено голямо европейско финансиране, за което имаше шанс да се изгуби, допълни той. 

Георги Георгиев: Уволнени заради смъртни случаи се връщат на бял кон в Общинския съвет

Общинският съветник от групата на ГЕРБ Антон Хекимян посочи, че е видима политическата немощ на най-голямата група в СОС да събере мнозинство и да посочи председател. Тази липса на немощ прераства в спекулациите, че ние трябва задължително и спешно да изберем някакъв временен председател в СОС, като да се търсят временни решения в столицата е подигравателно, посочи Хекимян. Тази спекула с парите за канализацията изтече точно там – в канализацията, каза още той и допълни, че от решенията, които от ГЕРБ-СДС са дали на Терзиев, се е видяло, че е възможно министърът на финансите да подкрепи проекти на Столична община. 

Хекимян обясни, че са получили покана за участие в преговори, които са инициирани от общинските съветници Карлос Контрера и от Вили Лилков, на които групата на ГЕРБ възнамерява да отиде. От тях очакваме да чуем каква им е идеята за разрешаване на проблемите на СОС, но ние оставаме твърда опозиция, заяви Хекимян. Ще разберем на срещата от останалите групи, които също ще отидат, дали се търсят компромисни фигури за избор на председател, каза още той. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *