Галавечерта "Хоризонти 2023" постави ролята на културата в развитието на обществото

Годишната визионерска галавечер „Хоризонти 2023“, организирана от списание „Мениджър“, тази вечер събра на едно място общественици и лидери в бизнеса на най-високо ниво у нас.

Издателите вече 25 години посвещават работата си на развитието на връзките между културата, бизнеса, институциите и обществото. Специален гост на галавечерята, която постави на фокус културата, беше изтъкнатият германски учен, историк и музиколог Матиас Теодор Фогт – основател и директор на Института за културни инфраструктури в Саксония.

„В България е изключително важно да се повдига темата за културата. Тя не трябва да бъде пренебрегвана. Единственият път за развитие на нашето общество е да имаме развита култура, да имаме хора, които отдават значение, разбират каква е важността на това обществото да бъде ангажирано с развитието на всички аспекти в културата“, каза Александра Мирчева, издател на сп. „Мениджър“.

Модератор на събитието беше един от най-изявените кинодейци у нас – Виктор Божинов. Събитието се провежда под патронажа на президента Румен Радев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Източник: bntnews.bg