В Министерството на културата бе подписан меморандум за партньорство при провеждане на кампания за медийна грамотност

0

В Министерството на културата бе подписан Меморандум за партньорство при провеждане на кампания за медийна грамотност. Подписи под официалния документ в присъствието на зам.-министъра на културата Виктор Стоянов положиха министърът на културата Кръстю Кръстев, председателят на Съвета за електронни медии Соня Момчилова, генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков, генералният директор на Българското национално радио Милен Митев, председателят на Сдружение „Коалиция за медийна грамотност“ Кристина Христова и изпълнителният директор на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО Анна Танова, съобщиха от МК.

„Благодаря на всеки един от Вас за ползотворното партньорство при изготвянето, обсъждането и съгласуването на Меморандума. Вярвам, че с подписването му заедно поставяме и основите на една по-мащабна и синхронизирана кампания за медийна грамотност – като важна общественополезна кауза“, посочи министърът на културата Кръстю Кръстев.

ЕС налага санкции на руснаци заради дезинформация

Част от кампанията ще бъдат и информационни аудио- и/или аудиовизуални клипове, които по разбираем начин ще представят темата за медийната грамотност. Участниците в Меморандума ще съдействат за разпространението на клиповете, както и ще осигурят медийно време на експерти по темата, според възможностите на програмните си схеми. Срокът на Меморандума е 31 декември 2024 г. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *