„Възраждане” и „Левицата” протестират срещу правителството на Денков

17

П ротести блокираха района на Народното събрание. Две политически формации искат оставката на правителството на Николай Денков. Протестират членове и привърженици на партия „Възраждане”, а до тях са и симпатизанти на „Левицата”. На място има много полиция, както и водно оръдие, предаде NOVA.

От „Възраждане” смятат, че кабинетът „Денков-Габриел” е подвластен на САЩ. Към това се присъединяват и от „Левицата”. Малко по-късно през деня се очаква протестиращите да тръгнат на шествие до „Триъгълника на властта”.

Срещу проектокабинета „Денков-Габриел“: Протест пред Народното събрание (СНИМКИ)

На място ще дойдат и родители на деца, които са загинали заради войната по пътищата. Те обаче ще останат встрани от демонстрациите на двете партии.

Във вторник протестиращи срещу проектокабинета „Денков-Габриел“ отново се събраха пред Народното събрание и блокираха движението по бул. „Цар Освободител“.

Костадинов: Държавата ни беше изнасилена вчера

„Вчера България беше сложена на колене и за пореден път поругана. Държавата ни беше изнасилена вчера, беше осквернена, омерзена от американските агенти в нашата страна“. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, визирайки гласувания във вторник кабинет „Денков-Габриел“.

Снимката е архивна

Срещу проектокабинета „Денков-Габриел“: Протест пред Народното събрание

По темата

Източник: vesti.bg