„Възраждане“ и БСП заедно на Паметника на съветската армия

4

П редставители на „Възраждане“ и „БСП за България“ се събраха пред Паметника на Съветската армия. По-рано днес „Левицата“ направи палатков лагер срещу премахването на монумента.

„Тук сме да защитим за пореден път опитите на самозабравили се управляващи да съборят Паметника на Съветската армия, да се опитат да събарят, който и да е, паметник в България, символизиращ различни периоди в българската история“, коментира пред журналисти депутатът Георги Свиленски от „БСП за България“.

„Тук сме, за да се опитаме да кажем на тези хора да прочетат историята, да са наясно какво символизират тези паметници и какво искат да разрушат, защото по-лошо от това да бъдеш невеж в случая е да събориш паметника на Съветската армия“, добави той.

Според Свиленски въпросът се поставя в този момент, „защото си търсят избиратели за изборите“.

„Най-лошото ще бъде, ако наистина паметникът бъде съборен – тогава те трябва да прекратят своето политическо съществуване, тъй като няма да има какво повече да събарят и съответно нямат място в политиката“, смята Свиленски.

Някои от гражданите, дошли на място, носеха тениски с логото на „Възраждане“. По-рано днес лидерът на партията Костадин Костадинов написа във Фейсбук, че софийската организация на формацията от 19:00 ч. ще бъде пред паметника.

Пред БТА областният управител на София-град Вяра Тодева коментира, че има дълга процедура на проектиране и съгласуване на преместването на Паметника на Съветската армия. С решение на Министерския съвет от 2 август бе променен статутът на мемориалния комплекс  „Паметник на Съветската армия“ в Княжеската градина в София от имот публична държавна собственост на имот частна държавна собственост. Така той вече е в управление на областния управител.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *