Във всички метростанции в Атина скоро ще има безплатен интернет

Скоро във всички метростанции в Атина ще има безплатен достъп до безжичен интернет.

С подписването на Меморандум за сътрудничество между гръцкия оператор Стаси, отговорен за метрото и трамваите в Атина, и гръцкото министерство на цифровото управление ще бъдат стартирани редица действия за подобряване на услугите, предоставяни на атинските пътници, сред които и осигуряването на безплатен интернет достъп.

За реализирането на тази цел гръцкият оператор ще бъде включен в проекта за разработване на обществени пространства за безжичен широколентов достъп до интернет.

В плана на ръководството на дружеството е и въвеждането на съвременен интегриран софтуер за управление на ресурсите на предприятието, към който ще бъдат адаптирани оперативните процеси. Същевременно ще започне и масова подмяна на съществуващата система за цифрово обозначаване на станциите (екрани, показващи информационно и рекламно съдържание във всички зони на метростанциите) с единна модерна система.

Стремежът е гръцкият оператор да се сдобие с повече гъвкавост, динамика, бързина и по-успешно непрекъснато и надеждно информиране на пътниците в гръцката столица.

Очаква се дигитализацията да допринесе значително за по-добрата вътрешна организация на службите, за подобряване на производителността, за намаляване на административните разходи, както и за защита на историческия архив на железопътния транспорт в региона.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *