"Всичко е наред. Живи сме, здрави сме, не е в нас причината"

6

К итаристът от „Ку-Ку Бенд“ Цветан Недялков заяви, че е добре, след като по-рано в дома му се взриви литиево-йонната батерия на тротинетката, която купил на сина си, предаде БНТ.

Около 10 ч. тази сутрин в жилището на музиканта избухна пожар. Литиево-йонната батерия на тротинетка се възпламенила минути след като е включена да се зарежда.

Слави Трифонов: Днес е голям ден, Цветан Недялков и синът му оцеляха след взрив на литиево-йонна батерия

Взривът е избил стъклата и дограмата на двата балкона на жилището и е причинил пожар. След огледа самият Недялков потвърди, че няма пострадали. Синът на Недялков е излязъл минути преди инцидента.

Всичко е наред. Живи сме, здрави сме, не е в нас причината, просто да внимават с електрическите тротинетки, като си купуват хората, наистина да внимават, защото се оказва, че е нещо много опасно“, заяви Цветан Недялков.

Музикантът отказа да коментира щетите, но сподели, че той и синът му са добре.

Много ненадеждни тротинетки от Китай се предлагат на българския пазар, обясняват експерти по пътна безопасност.

Пожар в София, избухна батерия на електрическа тротинетка

Трябва да сме много внимателни как зареждаме тези устройства, как ги експлоатираме, къде и как ги съхраняваме. Не препоръчваме закупуването на китайски устройства, които нямат СЕ маркировка. За повечето продукти, особено в сферата на електрониката, Европейският съюз има поставено изискване те да са с СЕ маркировка. Имайте предвид, че включително по нашите пътища си позволяват да поставят пътни знаци с променящи се съобщения, електронни пътни знаци от Китай, които нямат някакви документи, които са ужасно опасни и ненадеждни“, заяви Диана Русинова, експерт по пътна безопасност.

За кратко живеещите в блока са евакуирани, докато протича огледът на произшествието.

Източник: vesti.bg