"Всички гледахме как се дави и не можехме нищо да направим"

0

Д ен след като 42-годишен мъж от Враца се удави на плаж в Созопол, свидетели на трагедията твърдят, че линейката е пристигнала след 1 час, а на място е липсвала адекватна лекарска помощ. По думите им дефибрилаторът на плажа също не е работел.

Мъжът загуби живота си, след като влязъл в бурните води, за да помогне на спасителите да извадят давещо се дете.  

„За мен спасителите реагираха абсолютно адекватно. Положиха максимални усилия. Когато извадиха мъжа на плажа, започнахме сърдечен масаж. Нямаше лекар. След известно време дойде един чужд гражданин, който се представи за медик. Носеше дефибрилатор, който не беше зареден. Цялостното му поведение показа, че не вижда смисъл да се прави каквото и да е за удавника”, разказа пред NOVA очевидецът Калина Калева.

42-годишен мъж се удави в Созопол

„Стори ми се, че спасителите реагираха много бавно. Дълго време го наблюдаваха. Целият плаж беше на крака. Всички гледахме как се дави и не можехме нищо да направим. Линейката много закъсня. После наистина имаше реанимационни действия, но без резултат”, сподели друг Добромир Пейчевски, друг очевидец.

„Във всяка една ситуация винаги може да се намери пропуск. Дори да е имало такъв, той не е бил животозастрашаващ. Пропуска се фактът, че във въпросния ден между втори и трети пост се беше появило едно течение, което периодично е проверявано от спасителите. Случката е започнала именно там. Инцидентът е станал, когато спасителите са били в намален състав заради обедните почивки. По мои преценки са реагирали адекватно”, заяви началникът на Водно-спасителната служба Иван Георгиев.

В същия ден на територията на Бургаска област 7 души се удавиха във водите на Черно море. 

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *