Времето в четвъртък: Очаква ли ни затопляне

0

В четвъртък над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, следобед от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност. В западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, и котловините от Югозападна България ще се задържи тихо и мъгливо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).  Ще духа слаб, в източните райони и Предбалкана – до умерен югозападен вятър, с който ще се пренася топъл въздух.

Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между и 12°, по-ниски ще се задържат в районите с мъгла.

В столицата максималните температури ще са около .

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от югозапад. Максимални температури: 9°-12°. Температурата на морската вода е 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, следобед с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от югозапад. Температурите ще се повишат и на височина 1200 метра максималната ще бъде около, на 2000 метра – около.

В петък и събота със слаб до умерен, в Източна България временно силен югозападен вятър ще се затопли. Минималните температури навсякъде ще са над нулата, втория ден в югоизточните райони – до 10°. Дневните температури в повечето места ще са между 13° и 18°. Сутринта в низините и котловините, защитени от вятъра, ще се образува мъгла или ниска облачност. 

В западната част на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина през по-голямата част от деня ще се задържа облачно и мъгливо, там и температурите ще остават по-ниски, от до 10°. Над останалата част от страната ще има разкъсана висока и средна облачност. Късно в събота, към вечерта, от северозапад облачността ще се вплътнява. 

Подробна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg

Източник: vesti.bg