Водещи медицински специалисти осигуриха на онкоболни пациенти билети за "Мача на надеждата"

Водещи медицински специалисти начело с д-р Христо Мазнейков, както и панагюрската болница „Уни Хоспитал“ дават подкрепата си за благотворителния „Мач на Надеждата“, организиран от футболиста Стилиян Петров на 6 септември на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

Собственикът на столичната МБАЛ „Света София“ д-р Мазнейков зарадва онкоболните си пациенти, които получиха билети за благотворителния мач. Д-р Мазнейков е поверил организацията на благородната проява на Николай Диковски, който от няколко месеца лекува тежкото заболяване.

„Д-р Мазнейков ще осигури присъствието на поне 10 души от отделението по медицинска онкология в МБАЛ „Света София“. По този начин те ще имат възможност, въпреки тежката ситуация, в която са изпаднали, да усетят лъч надежда и да почувстват подкрепата на хората, които им подават ръка в тежката битка“, каза Диковски.

Ръководството на „Уни Хоспитал – Панагюрище“ също подкрепи инициативата и закупи билети за пациентите си. Благотворителната кампания е подкрепена също от Фондация „Живот с рак“, както и от известната коафьорка Вили Боршукова, която също пребори рака преди години.

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров, който пребори тежка форма на левкемия, е основен организатор на „Мача на Надеждата“, в който ще участват легенди на българския и световния футбол. Събраните средства ще помогнат за лечение на онкологичните заболявания в България, като те ще бъдат дарени на болници в страната и на хора, които се борят с тежката диагноза.

Над 40 000 души се очаква да напълнят Националния стадион в Деня на Съединението.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *