Внимание, шофьори! Промени в движението в София този уикенд

0

П роменя се движението в центъра на София от 26 до 31 август заради провеждане на международната колоездачна обиколка на България, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на следните места:

– до 20:30 ч. днес на паркингите на пл. „Св. Александър Невски”;

– от 7:00 до 10:00 часа в неделя (27 август) на моста пред Националния стадион „Васил Левски“.

Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на следните места:

– от 16:00 до 20:30 часа днес по: ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г. С. Раковски”; ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. „Св. Александър Невски”; ул. „Дунав” между ул. „Московска” и пл. „Св. Александър Невски”; ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Александър Невски”; ул. „Московска“ между ул. „11-ти август“ и ул. „Дунав“.

– от 8:15 до 9:30 часа в неделя (27 август) по ул. „Ген. Гурко“ в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“, с изключение на колите на обществения транспорт.

Стартът на мероприятието е от 9:15 до 12:30 часа в неделя (27 август) на ул. „Ген. Гурко“ при бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ по маршрут бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Цариградско шосе“ , бул. „Ситняково“, бул. „М. Еминеску“, бул. „Мадрид“, бул. „Ботевградско шосе“, изход от София.

Финалът на колоездачната обиколка на България ще бъде на 31 август в Шумен, съобщиха от общинската администрация в Шумен. Ще бъдат изминати общо около 705 състезателни километра, които са разпределени в пролог, два полуетапа и четири етапа с общ старт. Последният етап е Сливен – Шумен и е с дължина 128,4 километра. 

Междувременно заради заснемането на филмова продукция ще има промени в организацията на движение и по някои улици в София на 26, 27, 28 и 29 август, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“, както следва:

– От 17:00 до 21:00 часа днес и от 06:00 до 21:00 часа в неделя (27 август) на ул. „Кракра“ между ул. „Шипка“ и бул. „Цар Освободител“ –  шест паркоместа.

– От 06:00 до 21:00 часа в понеделник (28 август) и от 06:00 до 16:00 часа във вторник (29 август) на ул. „Иван Багрянов“ между ул. „Проф. Харалампи Попйорданов“ и ул. „Проф. Георги Брадистилов“ –шест паркоместа.

– От 17:00 до 22:00 часа във вторник (29 август) на ул. „Цар Шишман“ между ул. „Хан Крум“ и ул. „Граф Игнатиев“ –  шест паркоместа.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *