Внимание, шофьори! Въвеждат временна организация на движението в София

0

В ъвежда се временна организация в движението на места в София във връзка с изграждането на новите метростанции по бул. „Владимир Вазов“ между ул. „Витиня“ и ул. „Бесарабия“. Това съобщиха от Столичната община. 

Метрото ни е първото в Европа с модерна южнокорейска технология за безопасност

От 17 юни до 17 август 2023 г. (включително) се забранява

влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ между ул. „Резбарска“ и ул. „Бесарабия“, като движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в посочения участък.

За същия период от време автобусите от линия № 100 (в посока Пътностроителна техника)

ще се движат по маршрута до кръстовище бул. „Владимир Вазов“ – ул. „Витиня“, наляво по източното пътно платно на ул. „Витиня“ до крайна/начална спирка с код 6333 „Пътностроителна техника-временна“, наляво по западното пътно платно на ул. „Витиня“ и по маршрута в посока кв. „Бенковски“.

Започват строителните работи по метрото до „Слатина“, ето кога

За автобусна линия № 100 се разкриват временни спирки както следва:

с код 6332 „Витиня-временна“ на ул. „Витиня“, на 50.00 метра след левия завой от бул. „Владимир Вазов“; с код 6333 „Пътностроителна техника – временна“ крайна и начална на 30.00 метра след левия завой от източното към западното платно на ул. „Витиня“.

Временно се закриват спирките по линия № 100:

с код 2540 „Ул. Бесарабия“; с код 2483 „Пътностроителна техника“; с код 1753 „Ул. Витиня“; спирката ще се обслужва от автобусна линия № 78 и от тролейбусни линии № 1 и 3.

Разширяват третия метролъч в София: До къде ще стига метрото

Автобусите от линия № 78 и тролейбусите от линии № 1 и 3 ще се движат

в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в участъка от ул. „Резбарска“ до ул. „Бесарабия“ в посока ж.к. „Левски Г“. 

Спирка с код 1753 „Ул. Витиня“, за автобусна линия № 78 и за тролейбусни линии № 1 и 3, се измества

в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в участъка между западното и източното пътни платна на ул. „Витиня“. Спирката се закрива за маршрута на автобусна линия № 100.

Тролейбусите от линии № 1 и 3 ще се движат

на дизелов двигател в участъка от спирка с код 1615 „Стадион Георги Аспарухов“ до спирка с код 2125 „Ж.К. Левски В“.

Фандъкова: Цената на билета за метрото трябва да си остане 1,60 лв.

До края на годината ще започне изграждането на още една нова метростанция в столицата, разположена между метростанциите „Сливница“ и „Обеля“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на 15 юни.

Новата станция ще обслужва кварталите „Обеля“ 1 и „Модерно предградие“, ще осигури достъп до метрото на живущите в района и ще е ключова за връзка на метрополитена с националната железопътна мрежа, посочи кметът Фандъкова.

Източник: vesti.bg