Висшата лига отне още две точки от актива на Евертън заради финансови нарушения

Отборът на Евертън получи ново наказание с отнемане на точки заради финансовите нарушения на клуба в периода до края на сезон 2022-23, обявиха от Висшата лига.

Решението за санкцията на „карамелите“ беше взето от независима комисия, която изслуша представители на тима по казуса със злоупотребите в размер на 16.6 милиона паунда.

Припомняме ви, че това е второ наказание за състава от Ливърпул от началото на кампанията, след като преди време от актива на Евертън бяха отнети 10 пункта, които след обжалване бяха намалени до 6.

Новата санкция за отбора, воден от Шон Дайш, е в размер на две точки, което на практика означава, че „карамелите“ са загубили общо 8 пункта заради наказания през настоящия сезон.

От клуба изразиха своето несъгласие с последното решение на Висшата лига заради концепцията „двойно наказание“, войната в Украйна и пълното съдействие от страна на Евертън по случая.

Последните събития изпращат тима на 16-о място в подреждането с 27 точки, като междувременно Брентфорд се изкачва на 15-ата позиция с 29 пункта.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg