Виктор Бут влезе в списъка с възможни кандидати за депутати на руска област

0

Б ившият руски търговец на оръжие и член на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР), Виктор Бут, стана един от възможните кандидати за депутати в законодателното събрание на руската Уляновска област в предложения за утвърждаване на областната партийна конференция списък, предаде ТАСС.

Търговецът на смърт Бут иска да се бие в Украйна

„Териториална група №10, включваща териториите на Задволжския едномандатен район и Задволжския едномандатен избирателен район №11. Бут е първи номер в списъка. Бут Виктор Анатолиевич, роден през 1967 г. в град Душанбе, Таджикистанска ССР“, каза на конференцията ръководителят на фракцията на ЛДПР в областното законодателно събрание Дмитрий Грачов.

Виктор Бут беше върнат в Русия в резултат на споразумение за размяна на затворници със САЩ срещу освобождаването на баскетболистката Бритни Грайнър от руски затвор. Бут беше задържан в Банкок през 2008 г. и екстрадиран в САЩ, където беше осъден на 25 години затвор и глоба от 15 млн. долара по обвинения в доставка на оръжие на бунтовническата групировка „Революционни въоръжени сили на Колумбия“ (ФАРК), припомня ТАСС.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *