„Виждам любов, когато съм с него“: Дъщерята на Брус Уилис говори за здравето на баща си

0

Т алула Уилис говори в „Шоуто на Дрю Баримор“ тази седмица за състоянието на баща си, фронтотемпоралната деменция (FTD), и защо е толкова важно за семейството да говори открито за това.

„Какво се случва с баща ми – той има наистина агресивно когнитивно заболяване, форма на деменция, която е много рядка“, каза Талула.

Тя каза, че споделя новината, защото „това сме ние като семейство“.

Но също така е много важно за нас да разпространим осведомеността за FTD, защото няма достатъчно информация.“

„Ако можем да вземем нещо, с което се борим като семейство… и да помогнем на други хора да го обърнат, да направят нещо красиво за него, това е наистина специално за нас“, добави тя.

Талула Уилис каза, че намира различни начини да продължи да се свързва с баща си.

„Да пускаш музика и да седиш в тази енергия на любовта, това е наистина специално“, каза тя.

 „Наистина красив начин за мен да се излекувам от това е да стана като археолог към вещите на баща ми, неговия свят, неговите малки дрънкулки и драгоценности“, добави тя.

Относно текущото здраве на баща си Уилис каза:

„Той е същият, което, мисля, в това отношение, което научих, е най-доброто нещо, което можете да поискате. Виждам любов, когато съм с него, и това е баща ми и той ме обича.“

Това не е първият път, в който споделя новини за болестта на холивудската суперзвезда. Тя написа статия за Vogue по-рано тази година, обяснявайки пътуването на баща си в този момент.

„Започна с някаква неясна неотзивчивост, която семейството приписа на холивудската загуба на слуха.„Умирай трудно“ обърка слуха на татко“, пише тя.

Неотзивчивостта в крайна сметка се „разшири“.

„Той все още знае коя съм и светва, когато вляза в стаята. Той може винаги да знае коя съм, независимо от всичко.“

„Една от разликите между FTD и Алцхаймер е, че поне в началото на заболяването първото се характеризира с езикови и двигателни дефицити, докато второто се отличава с по-голяма загуба на памет.“, пише още тя.

По темата

Източник: vesti.bg