Весела Димитрова: Вярвам, че момичетата ще изиграят съчетанията без грешка

Националният ансамбъл по художествена гимнастика е на лагер на „Спортпалас“ преди Европейското първенство, което вече започна в Будапеща. Момичетата на Весела Димитрова и на Ясена Стойнева днес направиха последната си тренировка край морето преди утре да отпътуват за столицата на Унгария.

На шампионата на Стария континент Камелия Петрова, Маргарита Василева, София Иванова, Рейчъл Стоянов и Магдалина Миневска ще имат нелеката задача да защитават европейската си титла.

„Доволна съм от подготовката на момичетата. Направихме един много хубав и много ползотворен лагер на „Спортпалас“ във Варна, така че с нетърпение очакваме стартовете на Европейското първенство. Естествено, направихме някои леки промени в съчетанията с цел да сме по-конкурентоспособни. Надявам се на Европейското първенство момичетата да покажат наистина една стабилна игра, която да е предпоставка за по-високи цели на Олимпиадата“, заяви пред БНР старши-треньорът на тима Весела Димитрова.

„Работим паралелно и по двете съчетания. Все още им липсва концентрация до края, за да изиграят и двете без грешка. Те имат план, който трябва да изпълнят точно за тази цел – да могат да се представят стабилния в двете композиции. Наблюдаваме едно израстване в тях. С всяко следващо състезание успяват да представят все по-добре съчетанията си. Не мога да кажа в кое ги усещам по-стабилни. Понякога обръчите вървят по-добре, понякога са лентите. Наистина се надявам подготовката, която сме провели, да е правилна и добра, за да могат да са стабилни и в двете изигравания“, допълни Димитрова.

„Ние имаме доста висока стартова оценка и на двете съчетания и не съм съгласна, че само отборите на Израел и на Италия са ни конкуренция. В момента всички имат почти равен брой стартови оценки заради правилника, който е ограничен в оценката за изпълнение. Според мен, който играе без грешка, той ще спечели. Мисля, че ако ние успеем ще бъдем със сигурност в медалите. Не тръгвам с някакви кой знае какви очаквания. Силно вярвам, че те ще изиграят съчетанията без грешка, а за класиране въобще не сме мислили. Дано да са стабилни, събота да е техният ден и да покажат това, което работиха толкова време“, завърши Весела Димитрова.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg