Великобритания: Русия барикадира Кримския мост

2

В отговор на скорошните атаки Русия е засилила отбранителните мерки около стратегическия мост, свързващ анексирания от нея Кримски полуостров в Черно море с континенталната част от страната, обяви британското военно разузнаване, цитирано от ДПА.

Зеленски: Политическо решение за Крим е възможно и предпочитано

Във всекидневната сводка за войната в Украйна, публикувана от министерството на отбраната на Великобритания, пише, че сателитни снимки са показали изградена от Москва барикада от частично потопени кораби като отбранителна линия срещу атаките на Киев с дронове.

Русия е свалила украински дронове над Москва и Крим

Руските военни части „използват набор от пасивни отбранителни способи като генератори на дим и подводни прегради, както и мерки за активна защита като системи за противовъздушна отбрана, за да повишат надеждността на водните пътища и да намалят щетите от бъдещи нападения“, се казва в сводката, публикувана в Х. „В южната част на моста (барикадата – бел. ред.) включва няколко плавателни съда, през 160 метра един от друг“, пише още в текста.

Нови взривове и жертви, Украйна удари руска военна база в сърцето на Крим

Русия разчита на моста като ключов снабдителен път, свързващ Крим с окупираните от Русия части от Херсонска и Запорожка област в Южна Украйна.

Министерството на отбраната на Великобритания публикува сводката си за хода на войната в Украйна всеки ден откакто Русия нахлу в съседната държава през февруари миналата година. Москва обвинява Лондон в разпространяване на дезинформация, посочва ДПА.

По темата

Източник: vesti.bg