Валентина Георгиева спечели сребърен медал на финала на прескок на европейското първенство по спортна гимнастика

Най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева спечели сребърен медал на финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини.

Възпитаничката на Филип Янев, която спечели квота за Олимпийските игри в Париж 2024, получи втора оценка от 13.799 точки, след като беше оценена с 14.066 за първия опит и 13.533 за втория. Тя беше много стабилна като единствено в първия прескок направи една крачка при приземяването.

Французойката Колин Девияр защити титлата си с 13.866 точки (14.366 и 13.366), а трета е Мин ван Ейкен (Франция) с 13.699 точки (14.133 и 13.266).

17-годишната българката завоюва първи медал от голямо първенство в кариерата си. През януари Георгиева се завърна в спорта след година и половина възстановяване от операция на коляното. Тя се контузи тежко на 14 август 2022 година по време на финала на прескок на Европейското първенство в Мюнхен. На 9 септември Георгиева претърпя операция заради увреждане на кръстни връзки и менискус.

Следващото състезание за Валентина Георгиева ще бъде Световната купа във Варна в края на месец май.

България приключва с два сребърни медала участието си на европейските първенства по спортна гимнастика за мъже, младежи, жени и девойки в Римини, след като преди седмица Давид Иванов спечели сребро на финала на кон с гривни при младежите.

Гледайте финалите на европейското първенство по спортна гимнастика за жени в Римини НА ЖИВО по БНТ 3.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg