Валежите продължават и в неделя

По-хладно ще бъде днес, спрямо вчера, с максимални температури между 13° и 18°, в София – около 14°, малко по-ниски по Черноморието. На фона на слънчевото утро, през втората половина на деня ще бъде по-често облачно, с валежи от дъжд и гръмотевици, на повече места и по-интензивни в Централна България. Ще духа слаб североизточен вятър.

Валежи ще има и през нощта, главно в Южна България. Ще бъде почти тихо, с минимални температури утре между 3° и 8°, в София – около 3°. Сутринта ще бъде слънчево.

След обяд отново ще има валежи, по-интензивни и значителни по количество вече главно в планинските райони на Западна и Централна България, където ще има и гръмотевични бури. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София – около 17°.

Значителна ще бъде облачността и в планините. В масивите от Западна и Централна България ще вали дъжд, на височина над 1800 метра – сняг.

На места валежите ще са интензивни и значителни по количество, придружени от гръмотевици. В ниските части на планините вятърът ще е слаб от югоизток, а във високите – умерен от северозапад.

В по-голямата част от Европа, включително и на Балканите, ще бъде облачно и с валежи от дъжд. Значителни количества се очакват във Франция, в Алпите и на Скандинавския полуостров. Във Финландия и северните райони на Европейска Русия ще вали сняг.

У нас, временно затопляне и температури над 20° ни очакват в понеделник. През следващите дни отново ще захладнее. На много места ще има валежи, особено във вторник и сряда, когато ще са и по-интензивни и с повишена вероятност за локални значителни количества. Ще има и гръмотевични бури.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *