Българките на европейското индивидуално първенство по шахмат записаха три победи, едно реми и две загуби

Три победи, реми и две поражения бяха резултатите на българските състезателки в четвъртия ден на Европейското индивидуално първенство по шахмат за жени, което се провежда на остров Родос.

Отлично се представи Белослава Кръстева, която се върна на пътя на победите. След като вчера претърпя поражение от безгрешната до момента лидерка в класирането Улвия Фаталиева от Азербайджан, днес с белите фигури българката победи Тран Транг Хоанг от Унгария.

С успеха днес Кръстева има вече 3 точки и се нарежда на 18-то място. С по 3 точки са състезателките от 14-та до 37-ма позиция, като са подредени по допълнителни показатели.

Надя Тончева претърпя втора поредна загуба, като днес отстъпи на полякинята Александра Малцевская.

Капитанът на българския тим Антоанета Стефанова също отстъпи с белите фигури на арменката Сузана Габоян.

С черните игра Виктория Радева и завърши при реми с Алесия-Михаела Чолаку от Румъния.

Също с черните фигури успех постигна Петя Караиванова, която се наложи над Хаяле Исгендерова от Турция.

Третата победа за българския тим постигна Гергана Пейчева, която също с белите фигури се наложи над Ангелика Вълкова от Украйна, а за нея това е първи успех. Пейчева има 1,5 точки до момента и се нарежда на 144-то място.

Надя Тончева е на 75-то място с 2 точки, колкото има и Виктория Радева на 84-та позиция и Петя Караиванова на 106-та. Антоанета Стефанова е на 126-то място с точка и половина.

Начело в класирането с пълен актив са две състезателки. Азербайджанката Улвия Фаталиева постигна четвърта победа в четвъртата си партия, надвивайки с белите фигури Мартина Викар от Полша. Също с 4 победи от четири срещи е Марта Гарсия Мартин от Испания, която днес с черните измъкна пълен актив от французойката Наташа Бенмесба.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg