БФС и УЕФА обединиха усилия в борбата с кибертормоза

Българският футболен съюз (БФС) и УЕФА обединиха усилия в борбата с един все по-наболял проблем, а именно – кибертормоза, съобщиха от родната централа.

През последните години борбата с езика на омразата, използван във виртуалното пространство, е сред основните социални приоритети на европейската футболна централа, а сега БФС се присъединява към тези усилия със своя собствена кампания под надслов „Повече от игра: футболът е отговорност“.

В нея се включиха капитанът на националния отбор и Футболист номер едно на България за 2023 г. Кирил Десподов, най-добрата футболистка у нас за изминалата година Евдокия Попадинова, двама от най-перспективните играчи в юношеските селекции – Чунг Нгуен До и Стивън Жерард, както и една от водещите ни съдийки – Павлета Рашкова.

Основното послание на проекта е, че на терена всички сме равни, а в любимата игра има място за всеки. Данните посочват, че в цял свят над 60% от децата и 40% от възрастните са били обект на кибертормоз през последните години, като въпросните проценти се увеличават постоянно. Тези обезпокоителни статистики са една от причините УЕФА да стартира своята мащабна кампания, част от която е вече и БФС.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg