БСП ще отиде на срещата с Васил Терзиев в Столичната община

0

Б СП ще се срещне с кмета на София Васил Терзиев в Столичната община в 11:30 ч., съобщиха от пресцентъра на партията. 

Васил Терзиев кани на среща лидерите на политическите сили

От БСП съобщиха вчера, че на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на столичната организация на БСП и Групата общински съветници в Столичния общински съвет (СОС) е решено в срещата да не участват представители на социалистите от София.

От ГЕРБ-СДС обаче обявиха, че няма да отидат на среща с „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“). Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който в предходния мандат беше председател на Столичния общински съвет (СОС).

„Имам информация, че Васил Терзиев е водил разговори с Корнелия Нинова, преди да ни изпрати официална покана. Снощи Георги Свиленски потвърди, че депутатите от БСП ще отидат днес на преговори, тъй като общинските съветници от БСП няма да отидат. Тоест, очевидно вървят пазарлъци отвъд поканите и ние няма да участваме в такива постановки“, добави Георгиев.

Той попита срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова и водил ли е разговори кметът на София с лидера на БСП.

Георгиев посочи, че кандидатът на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Борис Бонев за председател на СОС е претърпял провал и отново ще претърпи, „освен ако вече не са си стиснали ръцете с „Възраждане“ и с БСП“.

„В предизборната кампания, за да бъде издигнат Васил Терзиев, е обещано на Борис Бонев да стане председател на общинския съвет“, каза Георгиев.

„Сега се иска от нас да платим цената, която е обещана от Васил Терзиев, и целият град блокира заради тази договорка, която трябва да бъде изпълнена. Това не е сериозно“, добави Георгиев.

По думите му достоен председател на общинския съвет е всеки, когото съветниците изберат.

Кметът на София Васил Терзиев съобщи по-рано в петък, че е поканил лидерите на политическите сили на представените в СОС партии и коалиции за намирането на общи приоритети за съвместна работа в полза на гражданите на столицата и за стартиране на работата на съвета. От всички поканени на срещата до снощи бяха се отзовали само от коалиция КОД, каза пред журналисти столичния кмет. 

Васил Терзиев: Ще инициирам срещи с всички политически партии, за да има работещ общински съвет

Борис Бонев: Няма да има сглобка в София, не и с ГЕРБ

Източник: vesti.bg