БСП се включва като съвносител към искания от „Възраждане” вот на недоверие

2

Б СП се включва във вота на недоверие за политиката в сектор „Енергетика“ като съвносители. Това каза пред журналисти в парламента Корнелия Нинова, председател на парламентарната група на „БСП за България“.

Решението е взето след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на партията.

Скандал в НС: Тошко Йорданов скъса приетото от парламента решение във връзка с енергетиката

Нинова заяви, че ще се включат с подписите си в готвения от „Възраждане“ вот на недоверие и ще предложат доработка на мотивите, тъй като по думите ѝ, те не са пълни.  

Нинова обясни, че имат бележки по отношение на мотивите,

които смятат, че не са пълни и днес до обяд ще бъдат доработени. Даваме и нашите подписи и следобед внасяме вота на недоверие за политика в сектор „Енергетика“, добави Нинова. 

„С действията си управляващото мнозинство наистина слага кръст на българската енергетика, най-малкото, което можем да поискаме е вот на недоверие и носене на политическа отговорност за това“, което се случва, каза тя.

Борисов: ГЕРБ няма да е партията, която ще свали това правителство

Сред мотивите, които ще бъдат доработени от БСП ще бъдат добавени, освен въглищните централи, и решението за дарението на двата ядрени реактора и др.

Ще дадем една по-голяма и обща картина за енергетиката“, обясни Нинова. 

Лидерът на БСП посочи, че вярва, че по-голяма част от българското общество разбира какво се случва.

„Ние ще изложим тези аргументи – нека хората да преценяват, каза още тя. Ако критиките от страна на ГЕРБ са искрени – да подкрепят вота“, коментира Нинова въпроса с недостатъчния брой гласове на опозицията, за да мине вотът на недоверие.

Вот на недоверие: Кои партии ще подкрепят „Възраждане“ (ОБЗОР)

Нинова посочи, че управляващите не постигат никакви резултати и по отношение на най-големите си приоритети, каквито са съдебната реформа, членството в Шенген, в еврозоната.

„За нас е важна вътрешната политика – състоянието на икономиката, състоянието на бюджета – самите те дават тревожни сигнали за приходната част в бюджета, не случайно го отложиха за след изборите, за да не лъсне истината, че ще режат много и ще вдигат данъци“, добави лидерът на БСП.

Денков: „Възраждане“ не ги е грижа за енергетиката

Тя бе категорична, че управляващите не си вършат работата добре.

Нинова информира, че БСП няма да подкрепи промените в Закона за енергетиката. 

Източник: vesti.bg