БСП няма да подкрепи проектобюджета за 2024 г.

2

Това правителство ще съществува дотогава, докато е гарант за политическото оцеляване на Бойко Борисов и кръга около него. Докато не бъдат разпределени всички пари и средства по фонда за възстановяване. Докато не бъдат избрани регулаторните органи, докато не бъдат овладени службите и докато не бъде овладяна съдебната система. Това каза пред NOVA заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров.

Той заяви, че по отношение на бюджета БСП няма как да подкрепят вдигане на данъци, закона „бонус-донос“, липсата на всякакви мерки по отношение на демографска криза и преразпределението на средства. Зафиров посочи, че нямат против да бъдат увеличаване средствата за капиталови разходи, но трябва да бъде много ясно как точно те се разходват и да няма никакво съмнение, че могат да изтичат към определени кръгове.

Тошко Йорданов: ИТН няма да подкрепи бюджета на Асен Василев

Той посочи, че ГЕРБ ще подкрепят бюджета, а БСП ще гласуват против.

„Нашите европейски партньори осъзнаха необходимостта от дерогация. След като те дадоха един достатъчно дълъг период, в който „Лукойл“ можеше да пренастрои своите мощности, така че да спре да работи с руски петрол, ние да искаме сами да си отрежем двата крака, на които стоим, и да предизвикаме една неконтролируема инфлация вследствие на неконтролируемото повишение на цената на горивото“, посочи Зафиров.

По негови думи правителството ще съществува в тази конфигурация още дълго време. Политикът каза, че не би желал да коментира процесите в ДПС, а диалогът на БСП с партията е в рамките на нормалните отношения. По негови думи и в момента ДПС задава дневния ред на управлението.

Сабрутев: При обсъждането на бюджета ще изслушаме всички гледни точки

Зафиров е на мнение, че на фона на геополитиката правителството прави страната съпричастна към кризите, вместо да полага усилия те да не се отразяват на нашата национална сигурност.

Депутат смята, че сухопътните войски трябва да имат нова техника, но лично той е гласувал „въздържал се“ при обсъждането и гласуването на договора за страйкърите, заради „безобразният начин, по който се осъществява тази сделка“. По негови думи моделът на страйкърите е стар, цената също е спорна. С този тип бойна машина няма как боеприпасите да бъдат произвеждани в България, което ще не постави в поредната зависимост, заяви той.

Костадинов: „Възраждане“ няма да подкрепи проектобюджета за 2024 г.

„Неуспелият кандидат Ваня Григорова трябва да спре да повтаря по студията „аз“, защото това в голяма степен обижда и неглижира усилията на членовете и симпатизантите на БСП“, заяви политикът. Той подчерта, че всяка своя изява Григорова трябва да съгласува с групата и с легитимните органи на партията.

По темата

Източник: vesti.bg