Бранимира Маркова и Невяна Владинова пред БНТ: Момичетата се представиха много добре

Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика на България Бранимира Маркова е радостна след изпълненията на българските състезателки на световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия.

Боряна Калейн спечели сребърните медали на лента и бухалки.

„Тежко и оспорвано състезание. Световните първенства обичайно са по-трудни от самата Олимпиада. Момичетата се представиха много добре. Основната ни задача бе спечелването на втора олимпийска квота. Много сме щастливи от медалите на отделните уреди. За Боряна това е 4-о световно първенство, но за първи път печели медали“, сподели тя в интервю за БНТ.

Бранимира Маркова посочи важността на атестациите и обжалването на съдийските решения.

„Смятам, че реагираме правилно. Когато видим, че оценката може да се повиши, правим всичко възможно. Много сме организирани. Треньорите са под огромен стрес и отстрани можем да преценим по-адекватно“, добави тя.

Стилияна Николава взе бронз на топка от шампионата.

„Стилияна бе малко по-нервна на финалите на бухалки. Тя е много амбициозна. Близо е до медалите. Надявам се, че и двете момичета ще успеят да изиграят съчетанията си по най-добрия начин“, заяви тя.

Ева Брезалиева не успя да се пребори за място на финала на лента.

„Ева Брезалиева има огромен потенциал като състезател. Много съжалявам, че не успя да изиграе лентата, защото съчетанието й е много силно. Надявахме се да успее и да влезе на финал, но за съжаление това не се случи. Това състезание ще й даде криле да продължи да тренира и да подобрява играта си“, каза тя.

Водачът на делегацията на световното първенство във Валенсия Невяна Владинова е обнадеждена след изявите на българките.

„Боряна и Стилияна показаха красива игра. Смятам, че оттук нататък предстои най-доброто“, допълни тя.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg