Боряна Калейн спечели сребро в многобоя от Световната чалъндж купа в Клуж-Напока

Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя по време на състезанието от Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Клуж-Напока, Румъния.

Европейската ни шампионка от Баку по-рано през тази година се движеше трета във временното подреждане след вчерашния ден, но днес успя да прогресира с едно място след изиграването на съчетанията с бухалки и с лента.

За двете си композиции Калейн получи съответно 34.200 и 31.800 точки и така събра общо сбор в надпреварата от 130.850 пункта.

В крайна сметка обаче това не се оказа достатъчно за българката, за да изпревари тя представителката на Италия София Рафаели, която заслужи златния медал с актив от 133.550 точки.

Другата ни представителка в индивидуалната надпревара Ева Брезалиева, за съжаление, остана извън челната тройка, след като допусна грешка в съчетанието си на бухалки и то бе оценено с 30.150 точки. Прибавяйки и 31.150 точки от композицията с лента, Брезалиева приключи с актив от 126.850 точки в многобоя, което ѝ отреди 5-о място в крайното подреждане.

За Боряна Калейн и Ева Брезалиева утре турнирът завършва с финалите на отделните уреди, като Калейн ще играе на топка, лента и бухалки, а Брезалиева – на обръч, топка и лента.

Съдия за България в индивидуалната надпревара е Филипа Филипова, която днес е в панела за артистичност.

По-късно днес ансамбълът на България ще играе съчетанието си с три ленти и две топки за многобоя. Вчера Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова получиха втора оценка от 34.900 точки за композицията с пет обръча.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg