Борисов: Хаос, разруха, застой, не съм имал по-лесна кампания

22

М инистерството на финансите да обяви преди изборите какво е моментното състояние на бюджета и какъв е дефицитът в него. Това поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си във Враца.

„И президентът Радев, и финансовият министър са длъжни преди изборите да извадят състоянието на бюджета. Според мен дефицитът вече е 7-8 %, потреблението се е сринало. Надявам се и ги умолявам – да излязат и да кажат какво е моментното състояние. Искам да видя има ли ги парите там – за пенсиите, за капиталовите ремонти, за капиталовите разходи, за инфраструктурните проекти. За да мога да кажа – поемайте ангажименти“, посочи Бойко Борисов и допълни, че правителството на Пламен Орешарски е оставило 800 млн. лв. дупка в бюджета. „Втората дупка беше 6 млрд. и 700 млн.лв. Пак ГЕРБ свърши работа, оставихме 12 млрд. фискален резерв. Сега дупката не се знае колко е“, коментира още той и определи състоянието на бюджета като „няма я пицата в кутията“.

Кой ще спечели изборите, ако бяха сега

Бойко Борисов коментира и оградата с Турция. По думите му тя не е предпазно съоръжение, а само подпомага граничарите.

„Имаме фантастични момчета граничари. Техника, ако няма – ще ни дадат, ще си купим. Ще отиваме в Брюксел с коз – „България пази границата, затова ни помогнете да дооборудваме“, и няма да има човек в Брюксел, който да не даде“, обясни Борисов. 

Според него трафикът на мигранти е „чудовищен“, но се залавя много малка част от него. Целта трябва да са каналджиите и да се работи в партньорство с Турция, както се е правело преди. 

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

-->

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *