Борисов: Сега нямаме еврофондове… нямаме нищо

74

„За пет избора държавата похарчи 1 млрд. лв., и ако не бях направил този компромис, щяхме да сме похарчили поредните 140 млн. лв. държавни пари. Всички виждаме, че служебните правителства нищо не направиха, абсолютно нищо. И много журналисти заеха ключови длъжности без да бъдат избрани, бяха назначавани“.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково, предаде БГНЕС.

„Стана ми жал да харчим нашите пари, държавните, за избори. И всеки избор освен енергия, струва по 130-140 млн. лв.“, подчерта Борисов.

Борисов: Пеевски водеше преговорите с протестиращите и ги доведе до успешен край

„Какво загубихме през тези 3 години? Санирането, в което работеха само малки фирми. Нямаше по-социална политика за това. Парите на държавата в момента са на дъното, и затова Асен Василев умно предложи, а ние се съгласихме, да отложим бюджета за след изборите. Сега е трудно, но ще видите като ви изберат“, предупреди Борисов.

„Опитаха се да унищожат ГЕРБ като СДС, като БСП, но структурите ни са силни. Делян Добрев върши много работа. Преди година още Планът за възстановяване и устойчивост беше готов, но колко време умишлено не го внасяха. И ние сме си виновни, защото ние си ги избрахме такива. Сега следва да ги изтърпим. Подиграваха ни се – „умнокрасивите“, когато казвах, че е хубаво да има мазнинка за тежките времена, държахме 12-16 милиарда резерв. Сега нямаме еврофондове, нямаме проект за регионите, нямаме нищо“, заяви Борисов.

„За три години нищо не се случи по регионите. Каквото и да говорят за нас, мигранти нямаше, саниране и стабилност имаше, дори за градове, в които не управлява ГЕРБ. 176 млн. лв. са инвестирани в Перник, който се смята за червен град. В Троян също, дори кметицата от БСП каза при откриването на мост, че ние сме дали парите“, посочи Борисов.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

-->

Източник: vesti.bg