Борисов: Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на ЕК в София

15

К атегорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София, написа във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Изключително тревожно е, че тази вандалска проява идва в момент на тежки предизвикателства пред България, посочва Борисов в публикацията си в социалната мрежа, предава БТА.

Той отбелязва, че днес нашата и международната общественост наблюдават с очакване разрешаването на тежката политическа криза,

в която страната ни се намира от две години. Отговорност на политическите партии, особено на тези, които най-много афишират своите патриотични настроения, е да гарантират сигурността, стабилността и интегритета на държавата, вместо да насърчават нови разделения и скандали, допълва лидерът на ГЕРБ.

„В тази връзка призовавам още веднъж демократичните системни партии да застанем обединени

в името на националните интереси на България, излъчвайки силно редовно правителство. Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното руско влияние в нашето общество“, заявява Бойко Борисов.

По-рано днес сградата на Представителството на Европейската комисия в София беше изцапана с червена боя

по време на протест на „Възраждане“. В страницата си във Facebook от партията по-рано обявиха, че ще отидат пред сградата на ЕК в София, за да протестират „срещу намесата на Брюксел във вътрешните ни работи“. 

Сградата на Представителството на Европейската комисия в София беше изцапана с червена боя по време на протест на поддръжници на „Възраждане“ (СНИМКИ)

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *