БНТ със специална програма в изборния ден

БНТ със специална програма в изборния ден. Следим гласуването в над 50 точки по света и у нас. Споделяме важното в извънредните новинарски емисии. Ще ви покажем първите прогнозни резултати и реакциите на кандидатите за 49-тия парламент. Повече от 15 часа ще следим на живо как гласуват българите в страната и чужбина в специалните предавания „Избори 2023“. За първи път на най-важните въпроси ще отговаря и изкуствен интелект.

Изборният ден по БНТ 1 започва 5 минути преди отварянето на секциите за гласуване. До 12:00 Георги Любенов, Христина Христова и Симеон Иванов и екипите на БНТ ще ви покажат началото на изборния ден как гласуват политиците. А специалните им гости ще коментират първите данни за избирателната активност.

Всичко важно „По-света и у нас“ ще научавате от Нора Арсова в извънредните емисии от 7:00 до 10:00 часа. Началото на обедната емисия с Костадин Филипов е точно в 12:00 часа. А след извънредните новини в 15:00 часа с Филипа Огнянова започва „България избира“. Марияна Векилска и кореспондентите на обществената медия ще покажат какви са проблемите на хората в страната.

Какви са нарушенията в деня на вота и първите прогнози на социолози и политолози гледайте от 16:30 часа „Избери сега“ с Мая Костадинова. Централните новини „По света и у нас“, както винаги в изборния ден, започват в 18:00 часа. Водещ е Поли Златарева. „Вашият глас“ с Добрина Чешмеджиева от най-голямото студио на БНТ започва в 18.40 часа.

„Имаме специална апликация, която ще ни показва в реално време с изкуствен интелект отговор на най-важните и най-трудните за отговаряне въпроси. Като например, може ли да има коалиции, какви ще бъдат победителите. И всичко това, което е най-трудно да намерим като отговор в изборната вечер“, каза Добрина Чешмеджиева – водещ на „Избори 2023: Вашият глас“.

Специални гости ще бъдат актьори от сериалите на БНТ „Вина“ и „Войната на буквите“. Първите прогнозни резултати ще научите по БНТ 1 от Аделина Радева и Бойко Василев.

„Нашите зрители знаят кой е първоизточникът и къде е най-добрият модел за отразяване на изборни нощи. Ние ще имаме отново най-бързите и най-подробни прогнозни резултати. Най-пълните и най-задълбочени коментари и разбира се, героите на вечерта“, каза Бойко Василев – водещ на „Избори 2023: Резултатът“.

БНТ и този път залага на социолозите от „Галъп“ и „Алфа Рисърч“.

„Ще имаме много графики, които ще бъдат много различни и интересни, ще бъдат този път и допълнителните въпроси, които задаваме. По основните теми, като например доходите, инфлацията, начинът, по който живеем, и решенията които политиците предлагат“, каза Аделина Радева – водещ на „Избори 2023: Резултатът“.

„Споделяме важното“ по БНТ 1 и на bntnews.bg. Слушайте ни докато сте в движение. Активирайте аудио на живо в приложението bntnews.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *