Близки и приятели се сбогуваха със съдия Москова и дъщеря ѝ д-р Йорданова

0

Б лизки и приятели изпратиха съдия Мария Москова и дъщеря й д-р Даниела Йорданова, които станаха жертва на потопа, залял Южното Черноморие.

Изминаха пет дни от природното бедствие, причинило много щети и отнело живота на четирима души. Съдия Москова и дъщеря ѝ, ветеринарният лекар д-р Йорданова, са две от тези четири жертви. Те загинаха при срутване на мост. Техни близки се събраха днес в Бургас, за да ги изпратят в последния им път.

Атанас Славов: Председателката на съда в Царево е една от жертвите на бедствието

Кметът на Малко Търново, откъдето е започнала кариерата на съдия Москова, сподели: „Познавах я! Бяхме много близки. Много тъжно. Тя беше един изключителен човек, много пряма. Нейната работа беше всичко, тя гореше в работата си. Тя водеше дела посред нощите, когато беше бежанската вълна. Да тръгнеш на оня свят без време и да държиш ръката на дъщеря си, е много тъжно и жалко, дано намерят спокойствието там на небето“.

Четири са жертвите в Царево

Висшият съдебен съвет изразяват искрени съболезнования и съпричастност към семейството и близките на Мария Москова. „Мария Москова беше всеотдаен човек, отличен съдия и ерудиран магистрат, уважавана и ценена както от своите колеги, така и от юридическата общност в съдебния район на Апелативен съд – Бургас”, се казва в съболезнователния адрес.

Кметът на Царево ще направи предложение до общинския съвет една от улиците в потопения квартал „Василико“ да носи името на д-р Даниела Йорданова. 

Източник: БГНЕС

Източник: vesti.bg