Беларус: Полски военен хеликоптер наруши въздушната ни граница

4

Полски военен хеликоптер е нарушил беларуската граница, съобщи в петък Държавният граничен комитет на Беларус, предаде Ройтерс.

„Полският военен хеликоптер Ми-24 пресече държавната граница на изключително ниска височина, прелетя на дълбочина до 1200 метра на територията на Беларус и след това се върна обратно“, се казва в изявление на Комитета, цитирано от NOVA.

Лукашенко разпореди Беларус да установи диалог с Полша

Външното министерство на Беларус привика временния д’афер на Полша Войчех Филимонович заради преминаването на полски хеликоптер на територията на страната.

Полската страна е длъжна да предостави подходящи обяснения и да проведе задълбочено разследване на инцидента. Резултатите от разследването и причините за случилото се, както е обичайно в международната комуникация, трябва да бъдат представени на беларуската страна в разумен срок“, посочват от министерството.

Полша: Русия трябва да бъде спряна сега, за да не проливат САЩ кръв за мира в Европа

„Обръщаме внимание на недопустимостта на нарушаване на държавната граница на Република Беларус. Отправено е спешно искане към Варшава да предприеме мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще“, се допълва в съобщението.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *