Беларус започва да кастрира педофили

43

Г енералната прокуратура на Беларус информира, че страната е подготвила изменения в Наказателния кодекс, предвиждащи задължително лечение на педофили. Алгоритъмът за лечение на педофили предвижда използването на химическа кастрация, предава БГНЕС.

Според официалния канал в Телеграм на беларуския надзорен орган, по инициатива на Главната прокуратура е бил одобрен „клиничен протокол, съдържащ алгоритъма за лечение на педофилия, включително използването на химическа кастрация.

В Полша: Химическа кастрация за педофилите

Уточнява се също, че Александър Лукашенко е подкрепил инициативите на Генералната прокуратура на Беларус, свързани с „установяване на административна отговорност за пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения, смяна на пола, педофилия и доброволен отказ от потомство.

Химическа кастрация за педофилите в Македония

В Русия също се обсъждат предложения за химическа кастрация на педофили. На 18 юни Либерално-демократическата партия заяви, че скоро ще внесе в Думата законопроект за въвеждане на химическа кастрация като наказание за осъдените за педофилия.

И в Румъния: Химическа кастрация за педофили

Химическата кастрация представлява прилагане на препарати, които „трайно или за цял живот намаляват сексуалното желание“. Принудителната химическа кастрация се прилага в Канада, Дания, Германия, Норвегия, Швеция и някои американски щати.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *