Бедствено положение в Шуменско и в Силистра, понеделник е неучебен ден

1

В девет общини в Шуменско е обявено бедствено положение заради лошото време. Там понеделник няма да е учебен.

Нарушаване на електроснабдяването има във всичките общини поради аварии в електропреносната мрежа. Вследствие на това има проблеми и с водоподаването.

Движението по пътищата е затруднено заради много паднали дървета и клони.

Кметът на Вълчи дол обяви бедствено положение

Затворени за движение са пътищата Шумен – Силистра, Шумен-Разград. Въведено е временно ограничение на движението по „Ришкия проход” за тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона по АМ „Хемус” в посока към Варна. Ограничено е движението по третокласната пътна мрежа в област Шумен за всички МПС.

Обявено е бедствено положение и в община Силистра, съобщиха от местната администрация. Решението за това е взето след заседание на Общинския кризисен щаб, председателстван от кмета Александър Сабанов.

Понеделник е обявен за неучебен за всички училища в общината. Детските градини и ясли ще работят нормално. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа училищата ще останат затворени утре.

Във всички общини има населени места без ток и вода.

По данни oт станциите към Метеорологичната обсерватория в Силистра, падналите валежи за изминалите 24 часа от дъжд и сняг в областта са с количества от 40 до 60 литра на квадратен метър.

Снежната покривка сутринта е с височина от 10 до 40 см, а най-висока е в общините Алфатар и Главиница, а най-ниска – в община Силистра.

Със заповед на директора на областното пътно управление са затворени за движение на моторни превозни средства основните пътни артерии на територията на област Силистра. Изградени са пет контролно-пропускателни пункта, които не допускат движение на автомобили извън територията на областта.

По темата

Източник: vesti.bg