Баща и син Джуджаро избухнаха с 5 ел. суперавтомобила

0

Т ози уикенд се провежда първото в историята на Формула 1 състезание в Маями. Този повод бе използван от Laffite Automobili, за да представи цели 5 електрически суперавтомобила, създадени от GFG Style. Зад дизайнерското студио стоят имената на баща и син Джорджето и Фабрицио Джуджаро.

Поръчката прави Бруно Лафит, внук на Жак Лафит, който се състезава във Формула 1 между 1974 и 1986 г. Самият Бруно също е състезател. Своеобразни състезатели са и баща и син дизайнери, но тяхната надпревара е срещу времето. Двамата създават уникалните автомобили за… 6 месеца! И са пет (три специфични архитектури, две еволюции), пак повтаряме. Причината е, че трябва да са готови за надпреварата в Маями.

Laffite Atrax
Laffite Atrax Източник: GFG Style

Два от моделите са всъдеходните купета Atrax и Atrax Stradale, които дизайнерите разработват на база на своя Vision 2030 Desert Raid от преди три години. Задвижването им е поверено на електрическа силова система с 1151 к.с. и 2500 Нм. Ускорението до 100 км/ч ще отнема 3,8 секунди. Максималната скорост е 3,8 секунди.

Планираният тираж на Atrax е 26 бройки. Цената: $1,7 млн.

Още за супер електромобилите четете на автомобилния сайт CarMarket.bg

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *